امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
spinner در حال ثبت رای

در این مقاله قصد داریم تا یک راهنمای جامع برای سئو خارجی را به شما ارائه دهیم. در بخش آموزش سئو خارجی آکادمی گزاره، مباحث مرتبط با این موضوع را به‌صورت گام‌به‌گام بررسی می‌کنیم و مقاله‌ای که در حال مطالعه آن هستید، اولین مقاله از این سری آموزش‌ها است.

در ادامه این مطلب به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

  • سئو خارجی چیست؟
  • بک‌لینک چیست و چه اهمیتی دارد؟
  • سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی یا Social Signals به چه چیزهایی گفته می‌شود؟
  • سرچ برند چیست و چگونه می‌توان آن را افزایش داد؟
  • سیگنال‌های شهرت آنلاین چه چیزهایی هستند؟
  • و بسیاری از سوالات دیگری که قبل از یادگیری سئو خارجی به‌صورت تخصصی، باید پاسخ آن‌ها را بدانید.

در انتهای این مطلب می‌توانید درکی خوب از ماهیت سئو خارجی، تفاوت آن با سئو داخلی و اهمیت سئو Off Page را به‌دست آورید که قطعا رویکرد شما نسبت به مقالاتی که در ادامه این مجموعه آموزشی منتشر می‌شوند را به رویکردی ریزبینانه‌تر تبدیل خواهد کرد.

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی یا همان Off-Page SEO، به تمامی فعالیت‌ها و تکنیک‌هایی گفته می‌شود که خارج از یک وبسایت و با هدف بهبود رنکینگ صفحات آن در نتایج جستجو انجام می‌شوند.

مرسوم‌ترین تکنیک‌های سئو خارجی عبارت‌اند از دریافت بک‌لینک از سایت‌های مرتبط و با آتوریتی بالا، تشویق مخاطبان و مشتریان در جهت افزایش سرچ برند و افزایش تعامل با کاربران در شبکه‌های اجتماعی.

به عبارت دیگر سئو خارجی را می‌توان به‌شکل زیر تعریف کرد:

تمامی فعالیت‌هایی که در خارج از سایت انجام می‌شوند تا گوگل و سایر موتورهای جستجو، سایت را به‌عنوان یک منبع قابل اعتماد و دارای اعتبار شناسایی کنند.

چرا سئو خارجی مهم است؟

سیگنال‌هایی که از خارج از یک سایت برای موتورهای جستجو ازجمله گوگل ارسال می‌شوند، یکی از پایه‌ای‌ترین معیارها برای رنکینگ صفحات وب محسوب می‌شوند.

با این‌که در حال حاضر در سال 2025 هستیم، اما بیایید نگاهی به پژوهش سایت Backlinko که در سال 2020 انجام شده است داشته باشیم.

در این پژوهش 11.8 میلیون نتیجه جستجو در گوگل مورد بررسی قرار گرفتند. یکی از جالب‌ترین نکاتی که از تحقیق بک‌لینکو حاصل شد، این بود که رابطه‌ای مستقیم بین تعداد بک‌لینک‌ها و رنکینگ سایت‌ها وجود دارد.

همان‌طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، هر چقدر که تعداد بک‌لینک‌ها بیشتر می‌شوند، رتبه سایت بهبود پیدا می‌کند:

ارتباط سئوی خارجی با پوزیشن صفجه در گوگل. هر چقدر که یک دامنه دارای بک‌لینک‌های بیشتری باشد، رتبه آن نیز بهتر خواهد بود.

البته طبق داکیومنت‌های گوگل، بک‌لینک‌ها فقط یکی از فاکتورهای سئو خارجی هستند. در واقع برای این‌که کیفیت سئو خارجی یک سایت سنجیده شود، فاکتورهای متعددی مورد بررسی قرار می‌گیرند. سئو Off-Page امری چند جانبه بوده و برای این‌که نتیجه خوبی حاصل شود، لازم است که بخش‌های مختلفی را مدیریت کرد.

نتیجه چیست؟ بک‌لینک‌ها اهمیت بسیار بالایی در سئو خارجی دارند اما فقط یکی از سیگنال‌ها هستند. در ادامه همین مقاله تمامی موارد را مورد بررسی قرار خواهیم داد؛ پس نیازی به نگرانی نیست.

تفاوت سئو خارجی و سئو داخلی (Off-Page vs. On-Page SEO)

هر چیزی که در داخل سایت شما و به‌صورت مستقیم توسط خودتان کنترل می‌شود، در حوزه سئو داخلی قرار می‌گیرد. سئو تصاویر، تولید محتوا، اصول سئو در تولید محتوا، بهینه‌سازی تایتل و متا دیسکریپشن، لینک‌سازی داخلی و…، همگی در این دسته هستند.

اما همان‌طور که گفته شد، تمامی فعالیت‌های مرتبط با سئو آف پیج، در خارج از سایت انجام می‌شوند.

برای این‌که درک بهتری از این مسئله داشته باشید، بیایید یک مثال را بررسی کنیم.

در مقاله تولید محتوا با هوش مصنوعی، به معرفی تعدادی از ابزارهای و مدل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی پرداختیم که می‌توانند در فرآیند تولید محتوا، کاربردی باشند.

وقتی که در حال نگارش این مقاله بودیم، سعی کردیم تا با رعایت اصول مرتبط با سئو داخلی، کاری کنیم که موتورهای جستجو محتوای ما را ارزشمند تشخیص دهند و اعتبار خوبی را برای آن در نظر بگیرند.

برای مثال، از صفحات ارزشمندی مانند همین صفحه، به آن لینک دادیم.

اما اگر از زاویه‌دید ابزارهایی که در این مقاله معرفی شده‌‌اند به قضیه نگاه کنید، داستان متفاوت است. آن‌ها لینک‌هایی را از سایت ما دریافت کرده‌اند؛ در واقع، سئو خارجی آن‌ها تقویت شده است.

مقاله تولید محتوا با هوش مصنوعی که توسط پلتفرم تولید محتوا گزاره منتشر شده است. در این مقاله نکات سئو داخلی رعایت شده‌اند و به‌خاطر بک‌لینک‌هایی که به یک‌سری سایت داده شده است، سئوی خارجی آن‌ها بهبود پیدا کرده است.

تقویت سئو خارجی با استفاده از بک‌لینک‌ها

کمی قبل‌تر اشاره کردیم که بک‌لینک‌ها از مهم‌ترین فاکتورهای سئو Off-Page محسوب می‌شوند. مهم‌ترین نکاتی که در مورد بک‌لینک‌ها باید در نظر داشته باشید به شرح زیر هستند:

  • تعداد بک‌لینک‌ها اهمیت چندانی ندارد؛ بلکه کیفیت بک‌لینک است که امری مهم محسوب می‌شود.
  • بک‌لینک‌ها باید از منابع معتبر با Domain Authority بالا دریافت شوند.
  • بک‌لینک‌ها باید از سایت‌هایی باشند که حوزه فعالیت‌شان با شما یکسان است.

اما چگونه می‌توان بک‌لینک دریافت کرد؟ چگونه یک سایت را وادار کنیم که به صفحات و مطالبی که ما منتشر کرده‌ایم لینک دهد؟

بیایید این موضوع را به دو بخش تقسیم کنیم:

  1. خارج ایران
  2. داخل ایران

دریافت بک‌لینک به سبک سایت‌های خارج از ایران

سایت‌هایی که خارج از ایران فعالیت می‌کنند، سیاست‌ها و مرام‌نامه کاری متفاوتی دارند. وقتی که تولید محتوای انگلیسی کنید و واقعا محتوای درجه‌یکی را ارائه دهید، متوجه می‌شوید که بسیاری از سایت‌های دیگر به‌عنوان یک مرجع قابل اعتماد به شما لینک می‌دهند. در واقع برای انتشار مطالب‌شان از داده‌های شما کمک می‌گیرند و لینک سایت‌تان را نیز در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهند.

سایت بک‌لینکو که یکی از منابع مفید در حوزه سئو محسوب می‌شود، تصویر زیر را در مقاله سئو خارجی خود منتشر کرده و مدعی شده که به‌خاطر محتوای باکیفیتی که منتشر کرده است، توانسته به منبعی برای بسیاری از سایت‌های دیگر تبدیل شود.

بک‌لینک‌های دریافت شده توسط سایت بک‌لینکو به‌خاطر تولید و انتشار محتوای باکیفیت.

البته چنین ادعایی کاملا درست است. بک‌لینکو سال‌ها است که در حوزه دیجیتال مارکتینگ محتوا منتشر می‌کند و بسیاری از سایت‌های دیگر ازجمله سایت گزاره که در آن قرار دارید، از مطالب آن به‌عنوان یک منبع قابل اعتماد بهره می‌برند.

اما داستان بک‌لینک در ایران، کمی متفاوت است…

دریافت بک‌لینک به سبک سایت‌های ایرانی

نحوه فعالیت سایت‌های ایرانی کمی متفاوت است. برای این‌که بتوانید از سایت‌های ایرانی بک‌لینک رایگان دریافت کنید، تقریبا هیچ راهی وجود ندارد. امروزه پلتفرم‌های زیادی وجود دارند که برای دریافت بک‌لینک از سایت‌های مختلف، باید به آن‌ها مراجعه کرده و رپورتاژ آگهی یا بک‌لینک مورد نظرتان را خریداری کنید.

البته در یکی از مقالات گزاره، لیستی از سایت‌های خارجی برای انتشار رپورتاژ آگهی رایگان (حاوی بک‌لینک) را ارائه دادیم که می‌تواند حداقل برای ابتدای کار، راهگشا باشد.

تصویر طنز در مورد این‌که در ایران همه چیز متفاوت است. ازجمله شیوه‌های دریافت بک‌لینک از سایت‌های معتبر.

لینک‌سازی خارجی بر پایه Broken Linkها

یکی از تکنیک‌هایی که در لینک‌سازی خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد، لینک‌سازی بر پایه Broken Linkها است. 

همان‌طور که می‌دانید صاحبان وبسایت‌های مختلف ممکن است به هر دلیل، صفحه به‌خصوصی را حذف کنند. وقتی که منابع دیگر به صفحه مورد نظر لینک داده باشند، کاربرانی که روی این لینک کلیک می‌کنند به احتمال زیاد با خطای 404 مواجه خواهند شد.

تکنیک لینک‌سازی خارجی بر پایه Broken Linkها بدین‌صورت است که لینک‌های شکسته (Broken) را در سایت‌های مختلف و مرتبط پیدا می‌کنید و به صاحبان سایت‌ها پیشنهاد می‌دهید که به‌جای قرار دادن Broken Link که در حال حاضر داخل محتوا است، به صفحه به‌خصوصی و مرتبطی از سایت شما لینک دهند.

البته این نکته را در نظر داشته باشید که این تکنیک هم یکی از تکنیک‌هایی است که در فضای سئو خارج از ایران می‌تواند مفید باشد.

انتشار پست مهمان

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توان با استفاده از آن بک‌لینک دریافت کرد، انتشار پست مهمان است. سایت‌های خارجی معمولا پذیرای این امر هستند اما برای سایت‌های ایرانی، این امر متفاوت است. اغلب محتواهای رپورتاژ آگهی که امروزه در سایت‌ها منتشر می‌شوند، نوعی پست مهمان به‌شمار می‌روند اما برای انتشار آن‌ها، هزینه پرداخت شده است.

ایجاد سیگنال‌های برند

همان‌طور که قبل‌تر نیز اشاره شد، بک‌لینک‌ها صرفا بخشی از سئو خارجی یک وبسایت را تشکیل می‌دهند. بخشی دیگر از سئو Off-Page که توجه کم‌تری نیز به آن شده است، سیگنال‌های برند است.

گوگل با استفاده از سیگنال‌های برند تشخیص می‌دهد که آیا سایت شما یک برند معتبر و واقعی است، یا این‌که برند شناخته‌شده و مهمی ندارد. در واقع گوگل با استفاده از سیگنال‌های برند، میزان Social Trust یا همان اعتماد اجتماعی به کسب‌وکار مورد نظر را می‌سنجد.

مدیرعامل پیشین گوگل، Eric Schmidt، جمله جالبی در مورد این موضوع دارد:

گوگل با استفاده از سیگنال‌های برند می‌تواند اینترنت را از باتلاق محتواهای بی‌کیفیت و اسپم جدا کند.

در ادامه به مهم‌ترین جزئیات ایجاد سیگنال‌های برند خواهیم پرداخت.

سرچ برند: کلیدی‌ترین فاکتور در سیگنال‌های برند

برای این‌که گوگل اعتبار خوبی را برای برند شما در نظر بگیرد، لازم است که اسم برند شما به‌تعداد قابل توجهی در اینترنت جستجو شود.

در تصویر جالبی که سایت بک‌لینکو از داشبورد Google Search Console خود به‌اشتراک گذاشته است، بیشترین Impression و Clickها مرتبط با اسم برند این مجموعه هستند. در تصویر زیر، می‌توانید این نتیجه را مشاهده کنید:

تصویر Google Search Console سایت Backlinko که نشان می‌دهد بیشترین سرچ و کلیک، مرتبط با اسم برند این سایت است.

اما چگونه می‌توان میزان سرچ برند را افزایش داد؟

برای این‌که بتوان سرچ برند را افزایش داد و از مزایای آن در سئو خارجی بهره‌مند شد، به یک استراتژی برندینگ مشخص نیاز است. اما اگر بخواهیم به‌طور خلاصه این موضوع را بررسی کنیم، می‌توانیم بگوییم که کارهای زیر می‌توانند برای افزایش سرچ برند مفید باشند:

  • فعالیت مستمر و مداوم در شبکه‌های اجتماعی ازجمله اینستاگرام، یوتیوب، تلگرام، توییتر (شبکه X) و…
  • ارائه محتواهایی با پشتوانه پژوهشی؛ به‌صورتی که برای بازنشر آن‌ها، به عنوان کردن اسم برند نیاز باشد.

بدین‌صورت شما نیز می‌توانید سرچ برند خود را افزایش داده و سئو خارجی سایت‌تان را تقویت کنید.

بهبود شاخص E-E-A-T سایت

اصلی‌ترین معیار برای تقویت شاخص E-E-A-T سایت، سیگنال‌های آف پیج هستند.

به‌خصوص در تاپیک‌های YMYL که در فارسی با عنوان «پول شما، زندگی شما» ترجمه شده‌اند. هر چقدر که یک موضوع حساس‌تر و در واقع حیاتی‌تر باشد، سیگنال‌های سئو خارجی در بهبود شاخص E-E-A-T اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند.

افزایش منشن‌های برند

یکی از چیزهایی که تاثیر قابل توجهی در بهبود E-E-A-T دارد، افزایش منشن‌های برند است. کمی قبل‌تر یکی از تحلیل‌گران تیم جستجوی گوگل به نام Gary Illyes، مطرح کرده است که هم لینک‌ها و هم مطرح کردن اسم برند، می‌توانند باعث افزایش Authority یک سایت شوند.

پس باید توجه داشته باشید که با وجود اهمیت بالای بک‌لینک‌ها، نباید از Brand Mention غافل شد.

دریافت نظرات مثبت

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند به میزان زیادی سئو خارجی شما را تقویت کند، دریافت نظرات مثبت در پلتفرم‌های دیگر است.

برای مثال هنگامی که یک تاپیک در مورد موضوع «تولید محتوای سایت» در یک شبکه اجتماعی ایجاد می‌شود و کاربرانی که قبلا با ما همکاری داشته‌اند، «پلتفرم تولید محتوا گزاره» را به‌عنوان یکی از شرکت‌های تولید محتوای خوب معرفی می‌کنند، باعث می‌شود که سیگنال مثبتی به طرف گوگل ارسال شده و سئو خارجی سایت ما تقویت شود.

سئو خارجی (Off-Page SEO)؛ فاکتور بنیادین در رنکینگ صفحات

این‌که شما چقدر عملکرد خوبی در داخل سایت‌تان داشته باشید، صرفا یکی از فاکتورهای سئو محسوب می‌شود. یکی دیگر از اصلی‌ترین چیزهایی که باید به آن توجه داشته باشید، سئو خارجی است.

در این مطلب سعی کردیم که تمامی نکات کلی مرتبط با سئو Off-Page را مورد بررسی قرار داده و به سوال سئو off page چیست پاسخ دهیم. پیشنهاد می‌کنیم که شما هم با تقویت سئو خارجی سایت خود، ابعاد فعالیت‌تان را گسترده‌تر کرده و حضوری پررنگ‌تر در فضای آنلاین را برای خود رقم بزنید.

سینا مختاریمشاهده نوشته ها

Avatar for سینا مختاری

من سینا مختاری هستم و چند ساله که در زمینه کسب‌وکارهای آنلاین و راه‌انداری استارتاپ‌های مختلف فعالیت می‌کنم. تقریبا یه دست کوچکی داخل هر چیزی که مرتبط با دنیای آنلاین باشه دارم:)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *